Ollos tervehditty näille sivuilleni.

Blogeja minulla on kolme, yhdessä alteregoni Hörvelö kerää listaa kaikesta pitämästäänliittäen kuviani joukkoon, toisessa lyhyesti kuvasanailen.. enkä aina niin positiivisestikaan.

Tässä ajattelin kirjailla noita perin mielenkiintoisia Wanhan kansan merkkipäiviä, jotka sisältät syviä kansanviisauksia. Niiden mukaan elettiin arjet ja pyhät, kylvettiin sekä korjattiin sato. Olen erittäin iloinen kommenteista ja jos lisäilet päiviin liittyviä sanontoja.


3. elokuuta 2010

Elokuu


Elokuu on saanut nimensä eloista, joita nyt kerätään latoihin.

Agricolan Rucouskirian kalenterissa se mainitaan myös Mätekw eli Kyluökw, mätäkuu ja kylvökuuna. Elokuun tärkeimmät tapahtumat olivat rukiin kylvö ja elonleikkuu.

Elosalamoina eli elovalkeina tunnetut jyrinättömät salamat valmistavat eloa, eli jouduttavat satoa. Kalevantulina ne myös tunnetaan.


"Kuhilas pellolle, kynttilä pöydälle"

"Sumu illalla, halla aamulla"

2 kommenttia:

  1. Kiva, mielenkiintoinen uusi blogisi, sinulla on taitoa nähdä kaunista ja osuvasti ilmaista mitä näet.
    P.S Villiviinini on kuvattu muuten viime kesänä, en tiedä onko nyt yhtä komea, mutta samaan aikaan otettu vuosi sitten, ettet turhaa reissua tee, mutta onhan Heinolassa: Heinola jyrää, ja kaikkea muuta nyt viikonloppuna :D

    VastaaPoista
  2. seijastiina, kiitos. Mua on tämä aihe kiehtonut jollain tavoin aina, miestä vielä vahvemmin mm.Kalevala ja sen hahmot, runot, riimit ja asiat
    Huomaamattamme lainaamme wanhan kansan sanontoja, ne ovat kulkeutuneet puheessamme nykypäivään. Moni perustuu järkevään, ikiaikaiseen kokemukseen/käytäntöön tai uskomukseen.
    Ai nyt jyräisi Heinolassa, viimeksi olen ollut Agentsia kuuntelemassa :)

    VastaaPoista